Ervaringen met Ziwipeak

De juiste voeding voor je fret, van goede frettenbrokken tot prooidieren

Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Marjan » 11 jul 2017 09:12

Zo dan, even een apart topic over deze vleesbrok:

ziwipeak.jpg
ziwipeak.jpg (89.94 KiB) 4627 keer bekeken


Ziwipeak Daily Cat Cuisine is een zeer hoogwaardig droogvoer voor katten. Deze voeding bevat 85% vlees en is luchtgedroogd. Door het proces van langzaam lucht drogen blijft de voedingswaarde van het vlees in tact. Om deze voeding helemaal volledig te maken worden er vitaminen en mineralen aan toegevoegd.

De kattenvoeding wordt gemaakt in Nieuw-Zeeland met uitsluitend regionale ingrediënten. Ziwipeak voor de kat is vrij van granen, gluten, conserveermiddelen, genetisch gemanipuleerde ingrediënten en is op basis van scharrelvlees.
•Graanvrije kattenvoeding
•Premium kwaliteit
•Gemaakt van regionale ingrediënten in een eigen diervoedingsfabriek
•Geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten
•Hoog vleesaandeel (minimaal 85%)

Met Ziwipeak Daily Cat Cuisine bent u zeker van een zeer hoogwaardige kattenbrok. De stukjes zijn luchtgedroogd en niet zo krokant als een reguliere brok hierdoor zijn ze ook zeer geschikt voor katten die wat moeilijker eten of senioren katten.

Ziwipeak Daily Cat Cuisine is een voeding die is gebaseerd op de voedingsbehoefte van een carnivoor. Ziwipeak Daily Cat Cuisine is een premium voer voor iedere levensfase van de kat en is dus geschikt voor kittens, volwassen katten en senioren katten.
Aangezien katten kieskeurige eters zijn hebben we ook proefzakjes Ziwipeak beschikbaar.

Ziwipeak Lam heeft als enige bron van eiwitten lamsvlees. Ideaal voor katten met een allergie voor kip, rund, gluten of granen.

Ingrediënten: Lamsvlees, lamslever, Groenlip mossel uit Nieuw Zeeland (3%), Inuline (cichorei), Visolie, gedroogde Kelp, Peterselie, Vitaminen & Mineralen.

Nutritionele toevoegingen : Vit. D3 supplement, Vit E (α tocoferol) supplement, Koper 16 mg/kg, Lecithine.
Avatar gebruiker
Marjan

 
Berichten: 21388
Geregistreerd: 14 jan 2013 16:26

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Marjan » 11 jul 2017 09:18

Ik geef het nu al een paar dagen aan Shae en in de eerste instantie viel ze er gelijk op aan maar ik merk nu dat ze toch weer over gestapt is op haar oude brokken want ik geef hier gemengde brokken.
Ik ga even goed in de gaten houden de komende tijd hoe ze op deze brok gaat reageren. Misschien dat ik zelfs haar gewone brokken wel eens een tijdje uit haar kooi ga nemen en haar alleen Ziwipeak ga voorschotelen.
Ik hoop haar uiteindelijk te kunnen overzetten en dan ook het verse vlees (eend van Oervoer) te kunnen afbouwen naar eenmaal per dag in plaats van nu twee maal per dag. Dit voor de afwisseling maar ook omdat er volgens Hanneke echt een link is tussen het eten van vers vlees en middenoor problemen. Dat wel even terzijde want dat is weer een andere discussie. 8-)
Avatar gebruiker
Marjan

 
Berichten: 21388
Geregistreerd: 14 jan 2013 16:26

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Minka » 11 jul 2017 10:42

Ik ben gaan zoeken op carnivoor voer voor de kat en ben op de Ziwipeak uitgekomen. De samenstelling qua brokvorm is ook totaal anders dan andere brok zoals Vibrac en Orijen.

Wat me aansprak is dat dit lucht gedroogd voer is en er zit vooral vlees in en weinig andere toevoegingen. Ik heb de lam en de hert in huis.

Nu wil ik heel graag dat Mila dit gaat eten. Madam heeft tot nu toe anders doen besluiten en heeft zelf gekozen voor de Vibrac.

Ik blijf pogingen ondernemen, want als ik Mila zelfs op brokkenbrij heb gekregen, dan moet het ook mogelijk zijn om haar op Ziwipeak brokkenbrij te krijgen.

Alleen Ziwipeak is wat lastiger tot brij om te vormen, maar ik blijf experimenteren totdat het lukt.

Het is geen goedkope brok, maar wel eentje die ik met een goed gevoel kan geven.
Minka

 
Berichten: 4757
Geregistreerd: 03 jan 2014 21:08
Aantal fretten: 0

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Mette » 11 jul 2017 12:19

Ik heb deze 'brok' 2x besteld om te proberen, nog niet de lam.

Afbeelding

Per fret hun normale reactie op Orijen brok en deze versie:

Patou: Eet normaal inmiddels na enige tegenzin vrij goed haar brokjes.
Heeft 1 brokje direct gegeten, daarna niet goed meer zien gebeuren maar kan ook aan mij hebben gelegen. Nog even proberen in een latere fase.

Fé: Eet normaal na enige tegenzin vrij goed haar brokjes.
Ging prima gemaakt als brokkenpap en dikker gemaakt met Waltham erbij. Nog niet in hele vorm kunnen proberen door omstandigheden. In een brokkenpap blijft het wat vlokkeriger en is niet helemaal glad te maken, maar dat was bij haar geen probleem.

Eller: Eet goed zijn brokjes.
Vond het niet te vreten.

Mhysa: Eet normaal na een hele kleine hapering goed haar brokjes.
Vond het niet te vreten.

Lenn: Is gekker op brok dan prooi.
At zijn eerste bakje vrij goed en snel leeg. Even kijken of het stand houdt.

Ik heb het gevoel dat de eerste liefde er wel is maar daarna afneemt namelijk.

Bij Koda en Raisin nog niet geprobeerd, gezien die hun Orijen nog niet goed eten. Koda eet het nog steeds geweekt. Raisin wel ongeweekt maar nog met teveel tegenzin. Ziwipeak volgens mij wel even in de kooi gehad maar levert niet een ander resultaat op, ondanks haar jonge leeftijd.

Mijn katten eten het overigens wel zo goed als ze Orijen eten. Ze krijgen voor de afwisseling ook soms een schepje tussendoor. Van Orijen krijgen ze echter al de cat & kitten, regional en fish afgewisseld.
Avatar gebruiker
Mette

 
Berichten: 4238
Geregistreerd: 15 jul 2014 16:07
Woonplaats: Hengelo
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Mette » 11 jul 2017 12:33

Nog wat extra info over Ziwipeak, die ik erg prettig omschreven vind:

Ziwi Peak luchtdroogd is geen gewone brok, het zijn namelijk luchtdroogde plakjes. Het is gedroogd op lage temperatuur, waardoor de voeding rauw is, maar zonder bacteriën. Alles vlees is dus in verse vorm toegevoegd, er is geen vleesmeel gebruikt.

Luchtgedroogd
Ziwi Peak Hert is een luchtgedroogde voeding. Doordat Ziwi Peak geen hoge temperaturen heeft ondergaan, zijn de enzymen nog grotendeels intact, en de eiwitten nog rauw. Ziwi Peak is dus eigenlijk rauwe vleesvoeding (kvv), maar dan gedroogd. Mede hierdoor vind ik het zeer geschikt droogvoer, vergeleken met gewone hondenbrokken. Ziwi Peak zijn ook geen echte brokjes, maar meer platte stukjes gedroogd vlees.

Eiwit en vet
Het eiwitgehalte en vetgehalte zijn hoog vergeleken met brokken. Dat is meestal geen probleem, en ik vermoed dat dat komt doordat het rauw is. Eigenlijk zijn de hoeveelheden vet en eiwit in verhouding ongeveer hetzelfde als in kvv, maar doordat er geen vocht inzit lijkt het heel veel.

Herkomst van het vlees
De herten die in de brok verwerkt zijn, konden buiten leven en hebben gras gegeten. Dit vind ik een voordeel qua diervriendelijkheid en qua gezondheid van het vlees.


Bron en meer info (met wat betrekking op honden qua ingrediënten) vind je hier:
https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/ziwi-peak-hert/

Het is ook zo vers dat het binnen 8 weken na openen op moet het liefst. Niks een jaar houdbaar zoals bij normale brokken dus ;) .

Ik kwam het namelijk tegen toen ik naar hypoallergeen voer voor onze Beagle Bob zocht.
Avatar gebruiker
Mette

 
Berichten: 4238
Geregistreerd: 15 jul 2014 16:07
Woonplaats: Hengelo
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Karen » 11 jul 2017 13:40

Je kunt het wel in de vriezer doen en zo langer bewaren.

Hier zijn ze over de lam niet te spreken. Ik heb er nog geen brij van gemaakt. Hiervoor had ik de hert versie (die Mette hierboven heeft geplaatst) en dat aten ze als snack. Heb ik nooit als voeding geprobeerd.

Ik wil het net als Minka toch doorzetten en het ook geweekt eens proberen. Het lijkt mij een uitstekend alternatief voor prooi, indiendan door omstandigheden niet meer gegeven mag worden. Als het in de plaats van prooi gegeven wordt,vraag ik mij af of het wel veel duurder is in gebruik. Wel veel prijziger dan Orijen, maar dat is sowieso al stukken godkoper dan hele prooi. Ga ik nog even voor zitten om uit te rekenen :D
Everything is a present-Alice Herz Sommer
Avatar gebruiker
Karen

 
Berichten: 11802
Geregistreerd: 16 jan 2013 00:24

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Marjan » 11 jul 2017 14:21

Mette schreef:Ik heb het gevoel dat de eerste liefde er wel is maar daarna afneemt namelijk.

Dat is ook mijn ervaring bij Shae, ik hoop dat ze er nog eens aan gaat beginnen en anders toch maar de hert variant eens proberen.

Karen schreef:Je kunt het wel in de vriezer doen en zo langer bewaren.

Dat is een goede tip! Want voor een kleine fret zoals Shae en het nu weer ontwijken van deze brok tussen de rest van de brokjes gaat het mij niet lukken om het binnen 8 weken op te krijgen.

En ik had het al uitgerekend, het is toch wel een poeppie duurder dat de Orijen brokken:
Orijen (28,95 voor 1,8 kg) per ons: 1,60
Ziwipeak (16,95 voor 4 ons) per ons 4,24 8-)

Wat mij vooral aantrekt in deze brok, buiten dat het uit uitsluitend vlees bestaat natuurlijk, is dat het van scharrelvlees is gemaakt. Ook niet onbelangrijk.
Avatar gebruiker
Marjan

 
Berichten: 21388
Geregistreerd: 14 jan 2013 16:26

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Mette » 11 jul 2017 15:38

Dat zeker, maar het is vrij gelijk aan prooi qua kosten had ik in mijn hoofd al omgerekend, maar zal het eens uitschrijven. Een dametje eet grofweg 1 kg per maand (een oude ervaring met een slechte brok, dus ik ga van 800 gram uit voor het gemak van de Ziwipeak zakken), en 2 muizen per dag (2 zakken a 22-50 euro bijv).

400 gram voor 24 euro = € 48
2 zakken muizen = € 44-50

Tot dusver vind ik het nog geen goede vervanger omdat het daarvoor gewoon niet goed genoeg in de smaak valt. Ook bij jonge pups merk ik dat ik er 'brokkenpups' van krijg, wat inhoud dat ze echt honger blijven houden als een paard, zoals ik in de early days toen we nog brok voerden al kende van ze. Flashback time was dat. Het is dus helaas dus niet zo'n wondervoeding qua voedingswaarde als ik had gehoopt.
Avatar gebruiker
Mette

 
Berichten: 4238
Geregistreerd: 15 jul 2014 16:07
Woonplaats: Hengelo
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor NKW » 11 jul 2017 18:28

Wat een interessant topic over de ziwipeak. Deze blijf ik beslist volgen! Helaas zelf geen ervaring mee omdat Smokey tot dusver alleen de Virbac behoorlijk goed verdraagt, maar ik wil in hele kleine stapjes gaan proberen om steeds natuurlijker te voeren zodat zijn lichaam eraan kan wennen. De hoop is dat hij uiteindelijk op vers vlees kan en dan wil ik hem wel aan brokjes erbij gaan wennen voor het geval dat en als ik kijk naar de voedingswaarde van de Ziwipeak lijkt het mij een redelijk goede bijvoeding. Ik houd het hier in de gaten :) En alle Ziwipeak voerders: Succes met de Ziwipeak!
Groetjes van Noëmi en Smokey :)
NKW

 
Berichten: 1221
Geregistreerd: 22 nov 2016 10:41
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Loxodonta » 11 jul 2017 20:04

Heeft het dezelfde structuur als Cosma?
Avatar gebruiker
Loxodonta

 
Berichten: 130
Geregistreerd: 20 okt 2016 17:40

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Mette » 11 jul 2017 22:25

Heeft Cosma brokken dan?
Avatar gebruiker
Mette

 
Berichten: 4238
Geregistreerd: 15 jul 2014 16:07
Woonplaats: Hengelo
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Marjan » 12 jul 2017 07:35

Is een reactie op Karen denk ik die de Ziwipeak als snack gebruikt. :)
En nee, het heeft zeker niet dezelfde structuur. Cosma snacks zijn luchtig en makkelijk te breken met je handen, de Ziwipeak brok is meer taaier en veel compacter.

Ik kan ook duidelijk horen wanneer Shae een gewone brok aan het eten is, dat kraakt echt. Terwijl wanneer ze een Ziwipeak brokje kauwt, hoor je helemaal niets.
Avatar gebruiker
Marjan

 
Berichten: 21388
Geregistreerd: 14 jan 2013 16:26

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Mette » 12 jul 2017 10:14

Ah op die manier :). Nee het is inderdaad niet zo luchtig en vollediger dan cosma.

Terechte vraag is wel om je af te vragen wat er evt. aan is toegevoegd, want luchtgedroogd vlees is lastig een complete voeding te maken. Denk aan orgaan en botwaarde. Ongetwijfeld moeten ze ergens iets compenseren.
Avatar gebruiker
Mette

 
Berichten: 4238
Geregistreerd: 15 jul 2014 16:07
Woonplaats: Hengelo
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor NKW » 12 jul 2017 11:44

Marjan schreef:Ingrediënten: Lamsvlees, lamslever, Groenlip mossel uit Nieuw Zeeland (3%), Inuline (cichorei), Visolie, gedroogde Kelp, Peterselie, Vitaminen & Mineralen.Nutritionele toevoegingen : Vit. D3 supplement, Vit E (α tocoferol) supplement, Koper 16 mg/kg, Lecithine.


Ik zie bij de ingrediënten staan "vitaminen en mineralen" en dan zijn er ook nog de nutritionele toevoegingen. Dus er is wel één en ander toegevoegd idd.
Groetjes van Noëmi en Smokey :)
NKW

 
Berichten: 1221
Geregistreerd: 22 nov 2016 10:41
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Helen » 12 jul 2017 12:59

ik snap die peterselie niet helemaal....
Groetjes,
Helen
Avatar gebruiker
Helen

 
Berichten: 2130
Geregistreerd: 11 feb 2014 23:05
Woonplaats: Schiedam
Aantal fretten: 4

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor NKW » 12 jul 2017 13:21

Om een droge voeding te binden zijn er sowieso koolhydraten nodig Helen. Hetzij uit granen/gluten hetzij uit zetmeel hetzij uit plantjes. Zo te zien heeft Ziwipeak gekozen voor de plantjes want er zit ook kelp in (dat plantje dat weleens op stranden aanspoelt) ;)
Groetjes van Noëmi en Smokey :)
NKW

 
Berichten: 1221
Geregistreerd: 22 nov 2016 10:41
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Helen » 12 jul 2017 15:34

Oh... :mrgreen:

NKW schreef:Om een droge voeding te binden zijn er sowieso koolhydraten nodig Helen. Hetzij uit granen/gluten hetzij uit zetmeel hetzij uit plantjes. Zo te zien heeft Ziwipeak gekozen voor de plantjes want er zit ook kelp in (dat plantje dat weleens op stranden aanspoelt) ;)
Groetjes,
Helen
Avatar gebruiker
Helen

 
Berichten: 2130
Geregistreerd: 11 feb 2014 23:05
Woonplaats: Schiedam
Aantal fretten: 4

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Marjan » 19 jul 2017 13:27

Shae gaat deze brok steeds beter eten. In haar bakje zit half om half, ziwipeak en een mengsel van Orijen en virbac, maar ik kan precies horen welke brok ze eet want ziwipeak is zacht en hoor ik alleen gesmak :clown: en de gewone brok hoor je kraken. :lol:
Ook heb ik de ziwipeak brok al drie keer bij moeten vullen en de rest slinkt amper.
Haar ontlasting is wel wat brokkerig en brijig maar hopelijk is dat nog gewenning.
Avatar gebruiker
Marjan

 
Berichten: 21388
Geregistreerd: 14 jan 2013 16:26

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor Mette » 19 jul 2017 13:47

:dans: . Ik denk dat de ontlasting gewoon zo blijft eigenlijk.
Avatar gebruiker
Mette

 
Berichten: 4238
Geregistreerd: 15 jul 2014 16:07
Woonplaats: Hengelo
Aantal fretten: 1

Re: Ervaringen met Ziwipeak

Berichtdoor NKW » 19 jul 2017 15:28

Hoeft niet zo te blijven, bij hond/kat is bekend dat als er wordt overgeschakeld op een voeding met (veel) minder vulstoffen/plantendelen dan op de oude voeding er ook ontgiftingsverschijnselen op kunnen treden. Dus niet alleen met overschakelen naar vers. Super dat het nu zo goed eet!
Groetjes van Noëmi en Smokey :)
NKW

 
Berichten: 1221
Geregistreerd: 22 nov 2016 10:41
Aantal fretten: 1

Volgende

Keer terug naar Voeding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron