Dierenartsen met frettenervaring

Dierenartsen met frettenervaring
Gesloten
Gebruikersavatar
Frettenvraagbaak
Berichten: 158
Lid geworden op: 15 jan 2013 19:04

Dierenartsen met frettenervaring

Bericht door Frettenvraagbaak »

Fretten zijn qua ziektebeelden totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld honden en katten. Zij hebben heel andere problemen zoals o.a. maag- darmontstekingen, insulinomen, bijnierproblemen en oormijtbesmettingen. Deze aandoeningen komen nauwelijks voor bij andere dieren. Ook zijn zij veel gevoeliger voor bepaalde medicijnen en kunnen zelfs sommige medicijnen zoals pijnstillers erg slecht verdragen.
Onderzoek en behandeling van de fret vragen dan ook specifieke kennis en helaas zijn de meeste dierenartsen hier nog steeds niet voldoende toe in staat. Daardoor worden typische frettenziekten niet of nauwelijks op tijd herkend.

In Nederland is er eigenlijk maar een echte frettenkliniek. Hier behandelt dierenarts Hanneke Roest al vanaf 2001 uitsluitend fretten. Juist doordat zij zich alleen maar met fretten bezig houdt, heeft zij kennis ontwikkelt die van onschatbare waarde is voor onze geliefde fretten. Daarbij is Hanneke ook erg begaan met de bezorgde frettenbaasjes en weet ze ook als geen ander hoe belangrijk deze kleine wezentjes voor ons zijn. Zelf heeft ze ook fretten gehad en daardoor kan zij zich altijd goed inleven in haar vaak bezorgde klanten.

De Frettenkliniek is in juni 2015 verhuisd naar Giessen: http://www.frettenkliniek.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

AfbeeldingDe afgelopen jaren hebben een aantal andere dierenartsen zich ook toegelegd op de behandeling van fretten. Onderstaande artsen zijn een alternatief voor de Frettenkliniek doordat zij zich bijvoorbeeld al jaren verbonden hebben aan een frettenopvang, regelmatig onderzoek doen naar ziekten bij fretten of simpelweg doordat hun interesse is gewekt in deze bijzondere huisdieren.
Maar hou hierbij voor ogen dat geen van de artsen zo intensief bezig is met fretten als Hanneke Roest. Daardoor kunnen zij hun beperkingen hebben bij bepaalde ziektebeelden.
De Frettenvraagbaak adviseert daarom ook bij serieuze medische problemen zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de Frettenkliniek.
 • Dier Medisch Centrum Hellevoetsluis-Spijkenisse-Rockanje-Briellen
  Evianne Drijver
  Vliet 1
  3224 HE Hellevoetsluis
  0181-337749
  https://diermc.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
 • Dierenziekenhuis Eindhoven
  Stijn Peters (met Moniek als assistente)
  Marconilaan 26
  621AA Eindhoven
  040-3040054
  https://www.dzeh.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
 • Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren
  Nico Schoemaker
  De Uithof
  Yalelaan 108
  3584CM Utrecht
  030-2539411
  https://www.diergeneeskunde.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Gesloten