Nieuwsarchief

 

De Frettenvraagbaak Zomer quiz 2019 is gesloten!

 

Binnenkort maken we op het forum bekend wie de winnaar zal zijn.

prize

prize

 

De Frettenvraagbaak Zomer quiz 2019 is weer gestart!

 

Ook deze zomer kun je weer meedoen met onze quiz. Vanaf je balkon, je luxe vakantieadres op een mooi eiland of vanaf de camping in Bakkum. Ook nu hebben we weer een leuke prijs bedacht voor de winnaar.
Beantwoord de vier vragen van de quiz en wie weet ben jij binnenkort wel de winnaar van deze unieke fretten portemonnee.

Op elke vraag is slechts één goed antwoord mogelijk en deze is terug te vinden op onze Wiki of op het forum. Dus mocht je twijfelen, raadpleeg dan eerst de Wiki of het Forum.

De quiz sluit op 7 september 2019.

prize

prize

 

Bestel nu bij Zooplus en steun De Werkgroep Rauwvoeding Fret!

 

De Frettenvraagbaak steunt nu via een partnerschap met Zooplus De Werkgroep Rauwvoeding Fret. Wanneer je bestelt via deze banner ontvangt de stichting een deel van het door jou bestelde bedrag.

Deze werkgroep heeft nog steeds veel geld nodig om onderzoek te kunnen doen naar de oorzaak van die enorme golf van zieke fretten waar we de laatste jaren allemaal mee te maken hebben.

Wil je meer weten over deze rauwvoeding problematiek kijk dan op ons forum en uiteraard is alles ook terug te vinden op de site van de Frettenkliniek.

 

De Kerstfrettenactie van Stichting De Fret is weer begonnen!

 

Zoals elk jaar organiseert Stichting De Fret de Kerstfrettenactie en hierbij kun je de fretten in de opvangen helpen met een financiele bijdrage, speeltjes, voeding of iets anders uit de webwinkel.

Wil je meedoen? Ga dan snel naar site van de Kerstfretten!

prize

 

De Frettenvraagbaak Winter quiz 2018 is gesloten!

 

We gaan zo snel mogelijk de winnaar bekend maken van de quiz. Wie zal dat zijn?

prize

 

De Frettenvraagbaak Winter quiz 2018 is geopend!

 

De dagen worden weer korter dus het is weer tijd voor een nieuwe quiz!
Beantwoord de vier vragen van de quiz en wie weet is jouw kerstversiering compleet met deze unieke fretten kerstboom.

Op elke vraag is slechts één goed antwoord mogelijk en deze is terug te vinden op onze Wiki of op het forum. Dus mocht je twijfelen, raadpleeg dan eerst de Wiki of het Forum.

De quiz sluit op 25 November 2018.

 

 

De Frettenvraagbaak Zomer quiz 2018 is gesloten!

 

We gaan zo snel mogelijk de winnaar bekend maken van de quiz. Wie zal dat zijn?

prize

 

De Frettenvraagbaak Zomer quiz 2018 is geopend!

 

We vonden het wel weer eens tijd worden voor een nieuwe forum Quiz en hebben ook wel weer een leuke prijs bedacht voor de winnaar. Beantwoord de vier vragen van de quiz en wie weet ben jij binnenkort wel de winnaar van deze unieke houten fretten boekensteunen.

Op elke vraag is slechts één goed antwoord mogelijk en deze is terug te vinden op onze Wiki of op het forum. Dus mocht je twijfelen, raadpleeg dan eerst de Wiki of het Forum.

De quiz sluit op 28 juli 2018.

prize

 

Benefiet Frettendag 2018 groot succes!

 

De afgelopen Benefiet Frettendag 2018 is een groot succes geworden.

Zoals bekend stond deze dag in het teken om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Werkgroep Fretten zodat dit gebruikt kan worden om onderzoek te blijven doen naar de ernstige gezondheidsproblemen bij name name jonge prooidierfretten.

De opbrengst van deze dag bedraagt maar liefst €1.000,00 en daar mogen we ontzettend trots op zijn!

Donaties blijven natuurlijk altijd welkom en kijk op de site van de Werkgroep hoe je kunt doneren.

 

Het is zover!

 

De kaartverkoop voor de Frettendag is van start!

Tot en met 19 mei 12.00 uur kun je je kaarten online bestellen. Daarna sluit de voorverkoop en kun je alleen nog op 20 mei aan de deur je kaarten kopen. Dus bestel nu online je kaart(en), betaal met ideal of per overschrijving en ontvang je kaarten per email.
De hele maand maart krijg je vroegboek korting en bovendien wordt er onder degenen die hun kaarten online gekocht hebben een prachtige slaapset van Fretties verloot. De trekking zal zijn op 19 mei na 12.00 uur en de winnaar wordt op de Facebook van de Frettendag pagina bekend gemaakt. De slaapset kan 20 mei opgehaald worden bij de Fretties stand.

banner

Klik hier voor veel meer informatie en om je de kaarten voor de Frettendag kan bestellen.

 

Benefiet Frettendag 2018

 

Jaaaa...het komt er weer aan!!
Een Frettendag; waar zo veel van jullie naar vragen. :D
Noteer dus alvast de datum van 20 mei 2018 in de agenda.
De locatie zal weer hetzelfde zijn; Partycentrum Het Dak in Leerdam.

Deze keer zal de dag in een speciaal jasje gegoten worden en wel in de vorm van een benefiet dag. Er is de laatste tijd veel te doen omtrent specifieke gezondheidsproblemen bij (jonge) fretten. Daarvoor is een werkgroep opgericht, die samen met frettendierenarts Hanneke Roest van de Frettenkliniek gaat proberen de oorzaak hiervan te achterhalen. Er zijn namelijk zeer veel fretten al slachtoffer geworden van deze aandoening.
Om goed onderzoek te doen, is zeer veel geld nodig. De opbrengst van deze Frettendag zal dan ook volledig ten goede komen aan dit onderzoek.

Op de dag zelf zal er een algemene uitleg gegeven worden over de specifieke gezondheidsproblemen, de werkgroep en het onderzoek door Hanneke Roest.
Bovendien zal er door haar voor donateurs een update van resultaten tot dan toe en een diepere uitleg gegeven worden.

Wil je alvast iets meer weten over de werkgroep en de gezondheidsproblemen? Kijk dan op Werkgroep-fret.

Zijn er specifieke dingen of stands die je graag op de Frettendag zou willen zien? Of zou jij graag met een stand op deze dag willen staan? Geef je wensen, ideeën en medewerking dan aan ons door via het forum. Wij zullen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Wij hopen jullie allemaal te zien op 20 mei!

banner

 

De Frettenvraagbaak Zomer quiz is gesloten!

 

Dit keer hebben er niet zoveel mensen meegedaan. Vermoedelijk door de vakantie periode dus we hopen voor de volgende quiz weer meer mensen die meedoen.

Hou de site en het forum in de gaten want binnenkort maken we de winnaar van het Fretten T-shirt bekend!

 

De Frettenvraagbaak Zomer quiz is geopend!

 

Wegens drukte is de lente quiz er dit jaar bij ingeschoten dus we gaan maar meteen naar de zomer quiz van 2017!
Ga snel naar de quiz, beantwoord de vier vragen en wie weet loop jij binnenkort te pronken in dit gave fretten T-shirt!

Op elke vraag is slechts één goed antwoord mogelijk en deze is terug te vinden op onze Wiki of op het forum. Dus mocht je twijfelen, raadpleeg dan eerst de Wiki of het Forum.

prize

 

En de winnares van de Winter quiz is....

 

Mirjam Nelemans! Gefeliciteerd met je prijs, het super leuke Ferret Mania spel. De prijs komt zo snel mogelijk naar je toe!

prize

 

De Frettenvraagbaak Winter quiz is gesloten!

 

Het was goed om te zien dat de meesten alle vier de antwoorden goed hadden. Binnenkort gaan we bekend maken wie de winnaar is geworden van het Ferret Mania spel!

 

De Frettenvraagbaak Winter quiz is geopend!

 

Ook deze winter hebben we weer een leuke quiz! En ook weer een hele leuke prijs; een Ferret Mania spel!
Ga snel naar de quiz, beantwoord de vier vragen en wie weet speel jij binnenkort dit leuke spel met je vrienden of familie!

Op elke vraag is slechts één goed antwoord mogelijk en deze is terug te vinden op onze Wiki of op het forum. Dus mocht je twijfelen, raadpleeg dan eerst de Wiki of het Forum.

prize

 

En de winnares van de Najaarsquiz is....

 

Lianne Woudstra! Gefeliciteerd met je prijs, een mooie Kerst hangmat en slaapzak. De prijs komt zo snel mogelijk naar je toe!

prize

 

De Frettenvraagbaak Najaarsquiz is gesloten!

 

Bedankt voor iedereen die mee heeft gedaan. Ook dit keer bleek het een pittige quiz. Voor volgende keer beloven we een wat makkelijkere quiz!

We gaan binnenkort de winnaar/winnares bekend maken!

 

De Frettenvraagbaak Najaarsquiz is geopend!

 

Alweer de laatste van dit jaar dus als je kans maken op deze mooie Kerst hangmat en slaapzak doe dan snel mee!
Ga snel naar de quiz, beantwoord de vier vragen en wie weet ben jij straks de winnaar!

prize

 

De Frettenvraagbaak Zomerquiz is gesloten!

 

Bedankt voor iedereen die mee heeft gedaan. Het was een pittige quiz en dat hebben we gemerkt aan het aantal deelnemers. Volgende keer een wat makkelijkere quiz!

We gaan binnenkort de winnaar/winnares bekend maken!

 

De Frettenvraagbaak Zomerquiz is geopend!

 

Wil jij kans maken op dit unieke kaartspel met frettenafbeeldingen?
Ga dan snel naar de quiz, beantwoord de vier vragen en wie weet ben jij straks de winnaar!

prize

 

De Frettenvraagbaak Voorjaarsquiz is gesloten!

 

En de winnares is geworden: Irma Retel! Gefeliciteerd Irma, de prijs is je van harte gegund en komt zo spoedig mogelijk jouw kant op.

prize

 

De Frettenvraagbaak bestaat precies 3 jaar!!!!

 

Vandaag hebben we groot feest!

Drie jaar geleden werd, onder het genot van een heerlijk etentje bij vrienden, spontaan het idee geopperd voor het maken van een leuke website met alles over fretten. Iedereen van ons team was in het bezit van een of meer fretten en had daarnaast de nodige frettenervaring opgebouwd, allemaal heel leuk, maar om nu meteen een website op te gaan zetten.......hmmm, dat is zo eenvoudig nog niet.

Toch bleef het niet bij het idee alleen, de website kwam er, inclusief een wiki en Facebook! We zijn ondertussen alweer drie jaar verder en de Frettenvraagbaak is nog steeds groeiende en daar zijn we erg trots op!

Maar een website, en dan met name een forum maken we niet alleen, daarom ook dank aan alle frettenbaasjes die zoveel met ons willen delen en natuurlijk dank aan alle fretjes zelf, want zonder hun streken, grappen en grollen, en de leuke en soms hilarische verhalen over het wel en wee zouden we nergens zijn.
Ook dank aan Hanneke Roest voor alle medische artikelen over de huidige kennis en vooruitgang over fretten, en alle andere fretteneigenaren die ons van allerlei informatie voorzien en al diegene die ons ook dit jaar weer geholpen hebben met onze onvergetelijke frettendag. We gaan heel graag op deze voet verder en wensen iedereen die onze website al gevonden heeft, maar ook de nieuwe leden die onze site in de toekomst komen bezoeken een fijne tijd op ons forum, wiki en Facebook, we hopen jullie nog lang van de nodige fretten-informatie te kunnen voorzien.

Wij heffen graag figuurlijk het glas met ieder van hier, want alleen met jullie samen maken we een fijn en gezellig forum. Dank!!

HET FRETTENVRAAGBAAKTEAM

 

Winter Quiz 2016 winnaar!

 

De winnaar van deze mooie speeltunnel is bekend.
De winnaar is Sasha Jelissen! Gefeliciteerd met het winnen van de Winter Quiz 2016. Heel plezier met de speeltunnel!

 

prize

 

Frettendag 2015

 

Op 25 oktober vond alweer de tweede Frettendag plaats.

Net zoals de eerste keer werdt deze in samenwerking met Stichting Fret en Welzijn en De Frettenvraagbaak georganiseerd en ook was de locatie hetzelfde als vorig jaar; partycentrum Het Dak in Leerdam.
De opkomst was weer boven verwachting en de twee lezingen, gegeven door Hanneke Roest van De Frettenkliniek en Karen Pedro van De Frettenvraagbaak trokken veel belangstelling.
Ook het ontwerpen en maken van een eigen houten fret trok een aantal enthousiaste creatievelingen.

FD2015

Wil je alle foto's zien van deze dag? Je kunt ze bekijken op ons forum!

 

Najaars quiz 2015!

 

De Najaars quiz 2015 is gesloten en binnenkort maken we de winnaar bekend. Wil je weten of jij de gelukkige bent? Ga dan snel naar ons forum!

prize

30-10-2014

Zondag 26 oktober j.l. werd er in Leerdam door Stichting Fret & Welzijn in samenwerking met de Frettenvraagbaak een frettendag georganiseerd. Een dag die je als frettenliefhebber beslist niet mocht missen!

Het doel van deze dag was om onze kennis over fretten te delen, voorlichting te geven en in contact komen met andere frettenliefhebbers. Daarnaast konden we de bezoekers leuke spulletjes aanbieden speciaal voor fretten d.m.v. de diverse stands die aanwezig waren op deze dag.

We hebben ‘alles uit de kast gehaald’ om ervoor te zorgen dat het een geslaagde dag zou worden.
Nu, terugkijkend op die dag en de vele positieve reacties die we al in ontvangst mochten nemen durven we te zeggen dat we daarin geslaagd zijn.
Er kwamen veel frettenliefhebbers op af, de lezing door Hanneke Roest, dierenarts gespecialiseerd in fretten, werd druk bezocht evenals de korte controles die zij uitvoerde bij een aantal fretten. De vele stands die opgesteld stonden in de grote zaal hadden aan animo voor hun spulletjes niet te klagen, de loterij was een groot succes en menig frettenliefhebber liep de deur weer uit met een leuke gewonnen prijsjes of gekochte spulletjes.
Kortom, wij kijken met een tevreden gevoel terug naar deze dag!

Uiteraard willen we hierbij iedereen van harte bedanken voor hun geweldige inzet om deze dag voor ieder onvergetelijk te maken.

Mogelijk volgend jaar weer een vervolg hierop?

We hebben afgelopen weekend niet alleen een geweldige frettendag gehad, ook de klok moest een uurtje terug gedraaid worden i.v.m. de wintertijd. Dat betekent dat de dagen steeds korter gaan worden, en het eerder donker wordt.
De tijd breekt weer aan dat de fretjes zullen gaan verharen en misschien wat minder actief gaan worden. Feesten als Sinterklaas en Kerst staan weer voor de deur, kortom we gaan een gezellige tijd tegemoet! Samen met onze geliefde viervoetertjes, de fretten!!

frettendag